Talous ja työmaailma Helsinki

Maalämpö – edullinen vaihtoehto?

by on marras.24, 2014, under Uncategorized

Omakotitalon lämmitys voi olla haastava ongelma talon omistajille. Kannattaako turvautua perinteiseen ratkaisuun vai kenties kokeilla miten maalämpö voi auttaa säästämään kuluissa ja ehkä jopa saada lämpimämpi olotila tällä tavalla. Metodi on jakanut mielipiteitä ihmisten keskuudessa jo vuosikausia, ja väittely tuntuu jatkuvan ikuisesti. Syy tähän on selvä. Toiset sanovat, että se on yksinkertaisesti liian kallista eikä näin kannata kenellekään. Toiset taas sanovat, että se on halvempaa kuin perinteinen talon lämmitys. Kummat sitten ovat oikeassa? Kuten usein elämässä, molemmat ovat oikeassa, mutta eivät vain tajua toisen näkokantaa. Maalämpö on edullista isommille omakotitaloille, kun taas pienemmissä taloissa se käy liian hintavaksi eikä näin ollen kannata. Lämpöpumput voivat silti tosiaan auttaa suurempia omakotitaloja, jotka säästävät vuodessa parhaimmillaan useita satoja euroja. Esimerkiksi Helsingistä saa maalämpöpumput edullisesti monestakin paikasta. Ja varsinkin kun tarjontaa kilpailuttaa fiksusti, maalämpöpumpun hinta saattaa laskea vuositasolla erittäin alhaiseksi. Mikäli siis asut omakotitalossa, kyseinen tapa lämmittää talosi on erittäin vahvasti harkittava keino. Siihen kannattaa vähintään perehtyä tarkasti ennen kuin tekee päätöksen kumpaankaan suuntaan äkkipikaisesti.