Talous ja työmaailma Helsinki

Opetus ei ole itsestäänselvyys köyhän talouden aikana

by on marras.24, 2014, under Uncategorized

Usein suomalaiset oppilaat kokevat koulunkäynnin suureksi taakaksi ja varsin turhaksi asiaksi. He käyvät koulua ensin yhdeksän vuotta väkisin ja sitten saattavat hakea ja päästä lukioon ja jatkavat siellä vielä 3 vuotta lisää.  Tässä vaiheessa he saattavat oivaltaa, että koulutuksesta on itse asiassa paljon hyötyä, paitsi jos haluaa bensa-aseman kassalle tai siivoamaan. Toki koulutuskaan ei aina vie suoraan unelmatyöhön, mikäli sellainen on mielessä. Lukion arvosanat ja yo-kirjoitusten tulokset vaikuttavat kuitenkin erittäin paljon jatko-opintomahdollisuuksiin, joten abikurssit ovat useimmille erittäin hyvä sijoitus ja panostus tulevaisuuteen. Näin oppilas onnistuu maksimoimaan mahdollisuutensa kirjoituksissa ja saa parhaat arvosanat, johon hän pystyy. Huonot tulokset yo-kirjoituksista kun saattavat vaivata koko loppuelämän, sillä ne saattavat rajoittaa pääsyä kouluihin, joihin haluaisi päästä saadakseen koulutuksen haluamaansa työhön. Mutta toisaalta esimerkiksi matematiikan opettajaksi voi päästä muinkin keinoin. Matematiikan yksityisopetus on erittäin tehokasta ja auttaa varsinkin niitä, jotka eivät koulussa olleet kiinnostuneita aiheesta tai eivät vain täysin tajunneet kaikkia kentän hienouksia. Se saattaa joskus aiheuttaa paljon päänvaivaa, mutta matematiikka on myös erittäin hyvä tapa pitää aivotoiminta terävänä päivittäin. Esimerkiksi ohjelma Matikkakunkku on tähän tarkoitukseen oiva. Se ei tietenkään kuitenkaan opeta itse aihetta juurikaan, joten siihen tarkoitukseen on siis itse kurssit.